AGENDA – Vereniging voor Filosofische Praktijk (VFP)

AGENDA – Vereniging voor Filosofische Praktijk (VFP)

Overgenomen van de VFP-site:

Zaterdag 8 september 2012, intervisie en lezing Jan Bransen

10-12.30: Socratische Intervisie, begeleid door Dick Kleinlugtenbelt. Voorbeelden uit de eigen filosofische praktijk van de deelnemers worden besproken op Socratische wijze. De open, niet dogmatische, zoekende en vragende werkwijze stelt deelnemers in staat van elkaars ervaringen te leren. 12.30-13.30 lunch 13.30-15.30: lezing door Jan Bransen, auteur van het boek ‘Word zelf filosoof’ over zijn visie op de filosofisch consulent. In het hoofdstuk ‘Weg met de spreekkamer!’ van zijn boek ‘Filosofie en Ironie’ (1992) legt hij uit wat er volgens hem zo bezwaarlijk is aan een filosofische praktijk. Nu vindt hij het tijd worden voor het herzien van zijn oude opvattingen over het filosofisch consulentenschap. Kosten, geen. Lunchen bij de ISVW is mogelijk, kosten €25,- vooraf te betalen op bankrekeningnummer 1270099 van de VFP te Harmelen. Geef dit dan ook op bij uw aanmelding. Aanmelden en meer informatie: Reinskje Talhout, talhout@planet.nl, 030-2932556. Opgave uiterlijk 1 september.

 

Zaterdag 13 oktober, afdelingsdag socratisch gespreksleiders

Op zaterdag 19 mei was er voor het eerst sinds lange tijd weer een afdelingsdag van de socratisch gespreksleiders, op de ISVW in Leusden. Aanwezig waren Dries Boele, Erik Boers, Hans Bolten, Wieger van Dalen, Frederike de Jong en Loes de Jong. Er is besloten om halfjaarlijks bijeen te komen. De eerstvolgende afdelingsdag is op zaterdag 13 oktober. Iedereen die lid wil en kan worden van de afdeling en ervaring als socratisch gespreksleider heeft is in principe welkom. Wil je ook meedoen? Neem dan contact op met Hans Bolten: hans@boltentraining.nl.

 

Zaterdag 24 november 2012, Algemene Leden Vergadering

Van 9:00 – 10:00 aan de ISVW in Leusden. Meer informatie bij: secretariaatvfp@gmail.com.

 

Zaterdag 24 november 2012, VFP ALV en conferentie over vriendschap

Na de algemene ledenvergadering van de VFP is er een conferentie over vriendschap. Programma. Ochtend: Lezingen prof. dr. Paul van Tongeren (hoogleraar Radboud Universiteit) en Dick Kleinlugtenbelt, daarna debat Middag: workshops en socratische gesprekken Afsluiting door filosofische stand-upcomedian en borrel. Aanmelden bij de ISVW. Meer informatie bij: Paul Troost (paul.troost@planet.nl, 026 325 78 932/06 51 24 39 80).


Fatal error: Call to undefined function adrotate_group() in /home/p17385/domains/worldforthinkers.com/public_html/wp-content/themes/EarthlyTouch/single.php on line 57