Een waardig bestaan. Over dierenrechten.

Een waardig bestaan. Over dierenrechten.

Op de achterzijde van dit boek is te lezen:

‘Wij zijn geneigd te denken dat dieren over geen enkele vorm van zelfbewustzijn beschikken, en derhalve slechts middelen zijn ter bevrediging van de behoeften van de mens. De vooraanstaande Amerikaanse filosofe Martha Nussbaum betwist deze stelling: dieren zijn een doel op zich en verdienen respect in de integriteit van hun bestaan. Ze kunnen pijn, angst en genot ervaren en hebben er recht op om niet op een wrede manier behandeld te worden.’

In een veertiental hoofdstukken laat Martha Nussbaum zien dat de behandeling van dieren in onze samenleving vaak te wensen overlaat en niet te rechtvaardigen is.  Zaken als dierenmishandeling, legbatterijen, slechte werkomstandigheden voor dieren etc. zijn in moreel opzicht verwerpelijk, aldus Nussbaum. De stijl van schrijven die Nussbaum gekozen heeft is analytisch en helder. De toelichting op veelgebruikte begrippen die achterin het boek is opgenomen maakt het werk zeer toegankelijk. Kortom, het boek is geschikt en de moeite waard voor een ieder die onze omgang met dieren eens stevig tegen het licht wil houden.


Fatal error: Call to undefined function adrotate_group() in /home/p17385/domains/worldforthinkers.com/public_html/wp-content/themes/EarthlyTouch/single.php on line 57